Til medlemmerne af Kulturelle Samråd i Danmark

Kulturkonferencen 2020 på Fanø Covid-19 krisen har ramt mange foreningsarrangementer landet over og har desværre også ramt Kulturelle Samråd i Danmarks Kulturkonference 2020, der skulle have fundet sted på Fanø.
Det betyder, at vi er nødt til at aflyse konferencen og udskyde den til næste år, hvor alt forhåbentlig ser lysere ud, og hvor vi gælder os til at se rigtigt mange af jer igen.

 Generalforsamlingen 2020 vil blive afholdt i Odense søndag den 13. september. 1. indkaldelse med angivelse af sted vil blive udsendt i nær fremtid.

 På landsbestyrelsens vegne.

Tidligere arrangementer:

Kulturtopmødet d. 9.maj 2019 i Korsør

Torsdag d. 9. maj 2019 afholdt Slagelse Kulturforvaltning og Slagelse Kulturråd det årlige Kulturtopmøde i Kulturhuset i Korsør, som oplægsholder deltog forfatter og debattør Knud Romer, det blev en overordentlig spændende og dynamisk aften, med et godt fremmøde og gode og tankevækkende spørgsmålet til panelet fra mange af de fremmødte.

Klik på et billede for at se det i stor størrelse, og brug evt. “side pilene” i det store billede for at scrolle vandret frem og tilbage

Hyggelig søndag formiddag på Guldagergaard d. 7 oktober 2018

Slagelse Kulturråd havde indbudt til en præsentation, hvilke bedre rammer end det internationalt meget anerkendte Guldagergaard kunne her vælges.

Der var start kl. 10:00 med en kop kaffe og præsentation af formiddagens program.

Formanden for Slagelse Kulturråd Hedvig Koefoed bød velkommen,

Formanden for Slagelse Kulturråd Hedvig Koefoed bød velkommen til alle de fremmødte

Herefter fortalte direktør Mette Blum Marcher om Guldagergård og om de funktioner ker kræves, for at kunne tiltrække kunstnere fra hele verden, jo sproget og stemningen i Skælskør var ikke kun med sjællandsk tonefald, undertegnede fik en god snak med en ægte ”Highlander”, en skotte i nationalkostume (Kilt) og en kunstner fra New Zealand, begge havde udstillede keramiske værker i den fantastiske udstilling.

Bestyrelsesformand Finn Berggren fortalte stolt om den ”kulturelle perle” Guldagergaard.

Bestyrelsesformand Finn Berggren fortalte stolt om den ”kulturelle perle” Guldagergaard.
Direktør Mette Blum Marcher fortalte om den meget store samling af unika kunst som Guldagergaard rummer

Vi kom endda med over i ”Privaten”, hvor Tændstikæske- og Skotøjsæskeudstillingen blev vist og forklaret.

Alt i alt var der lige omkring 75 fremmødte, og et par af børnene fik prøvet at male et Guldagergaard krus, der til en lille ærgrelse, lige skulle brændes først, denne lille del blev udført med assistance af et par unge kunstnere, der måske med årene får et stort gennembrud, og så har et par af børnene et lille stykke unika.

Slagelse Kulturråd vil prøve at arrangere lignende besøg hos vore medlemmer.

En af kunstnerne, en ægte Highlander viste nogle af sine værker.
En måske kommende keramikkunstner i arbejde

Kulturtopmødet 2018 Blev afholdt onsdag d.23.maj 2018 kl. 17 .00 - ca. 19:30 i Røde Pakhus i Skælskør.