Her på Opslagstavlen kan din forening få bragt meddelelser og beskeder om kommende begivenheder.
Send din tekst, med eller uden billeder, på mail til: visti@slagelsekulturraad.dk

Det sker i Kongegaarden i Korsør:
Januar. 2019

05. – 31. januar 2019

Imaginary landscape  5.-31. januar 2019 er årets første fernisering i Korsør Kunstforening i Kongegaarden  den 5. januar kl. 14-16, hvor kunstnerne vil være til stede. Udstillingen kan ses torsdag til søndag kl. 11-16 den 5.-31. januar 2019.

Kunstnerne er Mats Lindh, Sverige; Petter Solberg, Norge; Teija Letho, Finland; Susanne Thea, Danmark. 

Udstillingen er tillige en markering af Foreningen Nordens 100 års jubilæum, som det glæder os at kunne deltage i.

Petter Solberg er kendt af Korsør Kunstforening, som tidligere beboer i Kongegaardens ene legatbolig og  som udstiller i kunstforeningen. Susanne Thea er velkendt i Korsør som selvstændig  kunstner og som bl.a. deltager i vore sommerudstillinger. Vi glæder os til gensynet med de kendte og bekendtskabet med de to øvrige kunstnere.  

Fra Korsør går udstillingen videre til Hässleholm Kulturhus i Sverige til marts og til Paimio i Finland til september. Vi håber stadig på en udstillingsmulighed i Norge et sted.


03. til 31. januar 2019

I hele januar måned indtager kunstner Julia Kiy Det Blå Rum i Kongegaarden.

Julia Kiy har deltaget i utallige udstillinger og fik i 2013 antaget to værker på Roskilde Kunstforenings censurerede udstilling ”Roskilde Åben”, hvoraf det ene fik tildelt Roskilde Avis’ pris.

Til udstillingen i Det Blå Rum har Julia Kiy udvalgt et tema om naturen i Sverige, bl.a. helt nye motiver fra Tjørn, en ø i skærgården nord for Gøteborg, andre fra Småland omkring søen Sommen. Julia Kiy’s billeder er naturalistiske. Hun siger: ‘Jeg har været i Sverige et utal af gange, og jeg elsker naturen dér. Både de mange forskellige landskaber, skærgårdens klipper og bugte, bjergene, de store fredelige søer og de mange slags beplantninger. De forskellige årstider giver særpræget lys og farveudsnit – og billederne vækker derfor minder om netop den ferie på dét sted’.

Udstillingen kan ses fra den 3. til den 31. januar i Kongegaardens åbningstid. Der inviteres til fernisering med et let traktement søndag den 6. januar kl. 14. , hvor kunstneren vil være til stede.

Alle er velkomne, og der er gratis adgang.

Billede: Havn på Tjörn

Brug Local Alex til synliggørelse af arrangementer.

Har du og din forening arrangementer, som I gerne vil have synliggjort, så endnu flere deltager i dem?
Eller ønsker I at få et godt og hurtigt overblik over aktiviteter og tilbud i jeres område, fx kommende koncerter og idrætsevents.
Så kan I helt gratis gøre brug af den nye lokalt udviklede app Local Alex.
Hvad er Local Alex
Local Alex indeholder både en borgerdel med events, tilbud og fagbog samt en turistdel med seværdigheder, natur, lokale events og tilbud mm. Appen samler med andre ord en masse gode tilbud i kommunen et sted.
Appen opdateres automatisk via GPS, hvilket sikrer, at I altid får præsenteret relevant indhold, i forhold til hvor I befinder jer netop nu.
Alle kan gratis downloade appen fra Google Play eller App Store og bruge dens funktioner.
Hent vejledninger her:

Sådan bruges Local Alex

Hjælpefolder Local Alex Slagelse Kommune

Vestsjællands Teaterkreds: