Her på Opslagstavlen kan din forening få bragt meddelelser og beskeder om kommende begivenheder.
Send din tekst, med eller uden billeder, på mail til: visti@slagelsekulturraad.dk

Det sker i Kongegaarden i Korsør:
Maj 2019

Fra 1. maj til d. 31. maj udstiller Betina Blomsterberg sine fantasifulde værker.

Fernisering lørdag d.11. maj kl.14-16.
Arr. Kongegaarden.


Koncertsalen.

Torsdag d. 16. maj synger Storebæltskoret under ledelse af Ole Worm.

Gratis adgang.

Arr. Kongegaarden

..

Aflysning.

Fotografen Stephen Freihait har udskudt sin udstilling, som skulle have været vist i maj måned.

Korsør Kunstforening:

Korsør Kunstforening maj 2019:

Udstillingen “Nordiske landskaber”  med værker af den afdøde kunstner Majken á Grømma (1956-2016) vises i Korsør Kulturhus, Skolegade 1., Korsør, fra 2. til 31. maj 2019 – Der er fernisering den 2. maj kl. 16-17, hvor alle er velkomne til en forfriskning og en snak om kunsten og med bestyrelsen.
Det er en fantastik dejlig og farverig udstilling med nogle af kunstnerens efterladte værker i maleri og på lærred og i blandteknik på papir – 34 værker af en maler som udfoldede sig i Odsherred og som også udførte en del arbejder i stentøj. Hun var medlem af BKF og udstillede mange steder i Danmark og i udlandet for år tilbage havde hun en separatudstilling i Korsør Kunstforening. hvor der blev solgt flere værker. Værkerne på denne udstilling er også til salg til rimelige priser..

 

Majken fortæller selv på sin hjemmeside på et tidspunkt i 2006: Jeg læste tysk og dansk på universitetet, men valgte efter nogle år at indstille studierne for at give maleriet, og et par år senere også keramikken, min fulde opmærksomhed. Den energi og det engagement, den kamp og den glæde jeg finder i arbejdet med maleriet, var dengang i 1981 grunden til et hovedspring ud i en tilværelse som professionel kunstner. I 2006 bliver jeg 50 år og har malet i 25 år eller et halvt liv. Arbejdet med leret kom til allerede et par år efter maleriet. Jeg lærte mig håndværket samt teknikerne, og efter
mange mislykkede forsøg, var der endelig en brugbar form. Herfra udviklede jeg mit eget skulpturelle udtryk, og arbejder i dag med den drejede form, med håndbyggede former men også med den rene skulptur. Periodisk har jeg eksperimenteret med den japanske rakuteknik, men arbejder primært med stentøjet. Motiverne er som på lærred og papir, og ved hjælp af keramisk kridt tilføjes tegningens karakter. Bl.a. derved forbindes kunstformerne, jeg arbejder med. Maleriet er et moderne, ekspressivt og koloristisk maleri med landskabet som dominerende motiv. I 1998 genopdagede jeg Færøerne i forbindelse med en udstilling på kunstmuseet i Torshavn. Dette besøg blev den direkte anledning til de første eksperimenter med landskabet som motiv i mit maleri. Med en koloristisk, bred og dynamisk penselføring udvikler jeg landskabet i mine malerier, der bevæger sig mod stadig større enkelhed forbundet med dels det færøske motiv, dels med udsnit og nærstudier fra de danske og svenske skove, men også Odsherreds marker, skrænter, bakker og kyster er tilbagevendende motiver i mine malerier.  Som forlæg bruger jeg fotografiet, både det klassiske, men også computermanipulerede fotos af egne værker bliver til nye malerier. Af og til en skitse mellem foto og maleri. Materialerne er primært akryl på lærred eller blandform på papir. Jeg søger drama overfor poesien, lethed overfor tyngde, mørke sammen med lyset. De yderste modsætninger i det samme værk.

 

Udstillingen kan ses i Korsør Kulturhus i den normale åbningstid mandag til torsdag kl. 10-19, fredag kl. 10-14, samt i forbindelse med de fleste arrangementer i huset. – sidste dag den 31. maj.

Brug Local Alex til synliggørelse af arrangementer.

Har du og din forening arrangementer, som I gerne vil have synliggjort, så endnu flere deltager i dem?
Eller ønsker I at få et godt og hurtigt overblik over aktiviteter og tilbud i jeres område, fx kommende koncerter og idrætsevents.
Så kan I helt gratis gøre brug af den nye lokalt udviklede app Local Alex.
Hvad er Local Alex
Local Alex indeholder både en borgerdel med events, tilbud og fagbog samt en turistdel med seværdigheder, natur, lokale events og tilbud mm. Appen samler med andre ord en masse gode tilbud i kommunen et sted.
Appen opdateres automatisk via GPS, hvilket sikrer, at I altid får præsenteret relevant indhold, i forhold til hvor I befinder jer netop nu.
Alle kan gratis downloade appen fra Google Play eller App Store og bruge dens funktioner.
Hent vejledninger her:

Sådan bruges Local Alex

Hjælpefolder Local Alex Slagelse Kommune

Vestsjællands Teaterkreds: