Her på Opslagstavlen kan din forening få bragt meddelelser og beskeder om kommende begivenheder.
Send din tekst, med eller uden billeder, på mail til: visti@slagelsekulturraad.dk

Det sker i Kongegaarden

December 2020

Claus Bojesen, maler, grafiker og forfatter viser litografier i Korsør Kulturhus

  1. november til 19. december 2020

 

Kunstneren vil være til stede ved ophængningen fredag den 13. november kl. 12 til ca. 15.

Ferniseringen var planlagt til lørdag den 14. nov., hvor der samtidig skulle have været udlevering af årets medlemsgave, et signeret grafisk tryk af Claus Bojesen valgt blandt flere. Alle medlemmer, som har betalt kontingent for den 55. sæson (2020/21). – Der vil  være udlevering af medlemsgaver, når mulighederne i Corona-situationen bedres forhåbentlig blive flere mulighed for uddeling og bl.a. ved fremtidige ferniseringer og efter nærmere aftale med formanden for kunstforeningen –

 

Kunstneren er født i 1948 og uddannet på Harald Isensteins Malerskole i 5 år i begyndelsen af 1960’erne samt fra Kunstakademiets Arkitektskole 1968-72. Han debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling (KE) i 1971, Charlottenborgs Forårsudstilling 1972-73 og Charlottenborgs Efterårsudstilling 1973 samt på Kunstnernes Påskeudstilling (KP) 1973. Claus Bojesen har deltaget i flere forskellige kunstnergrupper GYRR 1974-86, Passepartout 1978-90, Pro fra 1973, som han i Korsør Kunstforening regi sidst udstillede med i 2018 i Kongegaarden. Han er medlem af Kunstnersamfundet og BKF, var med Statens Kunstfonds lagatudvalg 1984-86, Claus Bojesen er bl.a. repræsenteret på Kastrupgårdsamlingen, Århus Kunstmuseum, Hjørring Museum, Malmø museum og Pinakoteka i Cuneo i Italien. Kunstneren har haft talrige separat-udstillinger bl.a. i Galleri Passepartout, Galleri Torso, Galleri Moderne, Origrafica, Galleria d ‘arte moderne i Genua, Basel kunstmesse 1984 og Grand Palais i Paris med Figuration.

Claus Bojesen begyndte som surrealist med udstillinger i Galleri Passepartout og Galleri Torso, Virtus Schade skrev i 1979 en monografi om den unge maler; Utopia, Gennem 10 år udstillede Bojesen på Gruppe Gyrrs tema udstillinger og et stilskifte var på vej. I 1983 tog Bojesen til Nord Italien for at male, udstille og lave keramik og en lang rejse til Øst/Tyrkiet gav udslaget. Det blev nu det ornamentale flade maleri der interesserede ham. (Fra monografien: Claus Bojesen – Den orientalske Rebus, af FR.Th Issachsson).

Vestsjællands Teaterkreds

Borreby Teater!

Klik på logoerne for at få mere at vide.